[Review] NYX Jumbo Eye Pencil: #604 Milk

Hey hey hey… πŸ˜€

How’s life, Ladies? I’m back with another review about NYX product. It’s NYX Jumbo Eye Pencil: #604 Milk. This product is one of most popular from products from NYX Cosmetics, or I can say this is the best selling shade amongΒ NYX Jumbo Eye PencilΒ shades. I bought this shade because it’s a neutral shade that would be easy to work with. πŸ˜‰

Image

This product also known as multi-function eye products, you can use it as eyeshadow base and help to pop out the bright eyeshadows, or use it as eyeliner for your waterline/lower lash line, or you can also use it to highlighte under your brow bones to make your eyebrows look neat and clean. πŸ™‚ I use this more as eyeliner, (Well, you know I can’t live without eyeliner and eyebrow kit…it’s ok to use no make-up, but please NOT without eyebrow kit and eyeliner!), but lately I think that black winged eyeliner is boring. LOL. White eyeliner will also give your eyes an instant brighter look. Put white eyeliner along your waterline and your eyes will look even more “awake”.

Image

NYX Jumbo Eye Pencil has wide range of shades from matte to metallic, that will let you create any kind of look for any occasion. This product also have good pigmentation and the colors also buildable. Things I dislike from this product are the size and its creasing problem, the pencil is too big for Asian typical eyes (it’s JUMBO Eye pencil…what do you expect? D’oh!), the tip can’t precisely create thin line (you’ll need a little help from angled eyeliner brush), plus it requires sharpening. It has no waterproof or smudge-proof formula, so you will need to re-apply every time it’s creasing or getting fade. Pfff.

Image

(I blend it as brow high-liter, and use it as eyeliner)

Pros: Matte finish, intense color, pigmented, multi-function: as eyeshadow base, eyeliner, and highlighter.

Cons: Major creasing problem, requires sharpening, can’t precisely draw thin line 😦

That’s all for today kids, see ya super soon! :*

Advertisements

[Review] Jordana Matte Lipstick: #28 Natural

Hellooooo Ladies! πŸ˜‰

How’re ya doin’? I’m so happy that I can finally have time to blog again and share beauty product’s reviews with you all. You know I’ve been very busy with school stuffs (and TONS of HOMEWORK) lately, tiring yet so much fun…I can’t complain, I’m so proud I’m a professional make-up artist – in the making. LOL πŸ˜€

So today I’ll review about Jordana Matte Lipstick: #28 Natural. I’ve been curious and eyeing over this baby (or this brand) since last year, ’cause I’ve heard and read so many good reviews from other beauty bloggers about the superb quality and super affordable price.Β This product not as popular as other affordable make-up brand like e.l.f, NYX,Β or Wet n Wild, and kinda hard to find here in Indonesia. I bought this product from an online seller on Instagram, and sold this lipstick at IDR. 48.000 or around $4. πŸ˜‰

CIMG4762

Anyway, I have a problem of choosing matte lipstick. It’s because I have an extremely dry lip, and all matte lipsticks always look horrible on me. I also have problem of choosing lipstick shades by only searched it on Google, mostly they don’t suit my skin tone. But I don’t know, since I’m very curious about this product, I think it’s okay to buy, yet it’s very cheap (cheaper than NYX or Wet ‘n Wild) and even if i buy wrong shade, I think it will hurts nobody. πŸ˜›

This product comes with very classic (or old? looks like cosmetics packaging in 80-90’s) packaging and lettering, just simple lipstick tube with black and gold color and transparent cap. The lipstick is not fully retract on the tube so if you don’t put the cap back carefully, it will scratch the lipstick. The packaging does look very cheap (compared with e.l.f or Wet ‘n Wild), but you’ll stop complaining about the packaging right after you give it a swath on your lip. It’s very impressive! The color payoff and surprisingly suits my skin tone as well.

jordana-matte-lipstick-natural-01

Jordana Matte Lipstick: #28 Natural is a warm rosy- brown nude shade that looks very pretty on Asian skin. It doesn’t look pale on dark skin, glides smoothly, and leave no drying sensation (not like Wet ‘n Wild Megalast series…meh!), cover/conceal dark lips very well and great for daily use (this is my current MLBB lipstick!). This product lasts for 3-4 hours on my lip without eat/drink activities. It does sink into your lip’s cracks/wrinkles (especially if you have an extremely dry lip just like me!), but not too much, so I’m still okay with that. Just need a little help from my EOS Lip Balm Lemon Drop SPF15 (click here, for review!) as base coat and problem solved! (even it will be not “matte-finish” enough, tho’)

CIMG4764

Aaa…yesterday I also read about this brand’s company profile on the Jordana Cosmetics official website, and I quite surprised knowing the products are still Made in USA, while other low-price USA cosmetics brand products are Made in China or PRC. So I think the quality control still better than other lower-price brand that already have their mass production in China.

Pros: CHEAP!!!, pretty shade – suits Asian skin tone very well and great for daily/to-go MLBB lipstick, velvety matte finish, won’t drying your lips, Made in USA.

Cons: The packaging does look fragile and cheap and hard to find the seller in Indonesia.

That’s all for today, Ladies…can’t wait for weekend to come so I’ll be homework-free and have another time to blog.

Mwah! :*

[Review] Olay Total Effects 7 in one Anti-Ageing + Fairness Cream (Sponsored by YukCoba.In)

Kalau mendengar “Olay Total Effect”, pasti pikiran kita sudah langsung mengarah ke krim anti-ageing untuk usia 30-40 keatas. Iya nggak? Dulu sih saya mikirnya juga gitu. Tapi tanpa kita sadari, saat ini tanda-tanda penuaan dini mulai muncul di usia 20-an karena polusi, radikal bebas, pola hidup yang tidak sehat dll. Ketika usia saya 25, saya sadar bahwa kulit saya mulai menunjukkan tanda-tanda penuaan dini, seperti kerutan halus di bawah mata, pori-pori yang membesar, bintik hitam dan kulit kusam. Sebelum tanda-tanda penuaan makin visible dari hari ke hari, nggak ada salahnya dong melakukan tindakan perventif sebelum terlambat? Jadi walaupun usia saya belum 30 tahun, saya mulai meng-upgrade skin care saya ke produk-produk yang mengandung formula anti-ageing. πŸ˜‰

Kali ini saya mendapat kesempatan untuk me-review Olay Total Effect 7 in one Anti-Ageing + Fairness Cream dari YukCoba.In. Menurut saya produk ini memiliki formula dan “penampilan” yang paling “unik” diantara varian produk Olay Total Effect lainnya. Olay Total Effect 7 in one Anti-Ageing+Fairness Cream ini berisi 2 macam krim berwarna putih dan kekuningan yang terlihat nge-swirl dari botolnya yang transparan, unik banget kan? Ada krim dengan fungsi anti-ageing dan serum pencerah dalam satu botol…plusss mengandung SPF 15 juga. Klaim dari produk ini adalah mampu melawan 7 tanda penuaan seperti; garis halus dan keriput, warna kulit tidak merata, bintik hitam, tekstur kulit tidak merata, kulit kering, kulit kusam dan pori-pori besar.

Image

Produk ini punya aroma yang soft tapi cukup subtle dan bertahan cukup lama di kulit (tangan/wajah). Bagi yang kurang suka dengan skin care yang mengandung pewangi, mungkin scent nya ini bisa jadi agak mengganggu. Tapi berhubung saya nggak pernah ada masalah sama scented skin care, jadi oke-oke saja. πŸ˜€ Kemasan Olay Total Effect 7 in one Anti-Ageing + Fairness Cream ini juga sangat travel friendly, karena bentuk botolnya slim, jadi nggak makan tempat di tas/make-up pouch. Selain itu juga dilengkapi dengan pump, jadi kita nggak perlu buka-tutup seperti krim seperti pada kemasan jar, sehingga produk tetap hygienis.

Waktu pertama saya membaca informasi produk di kemasannya, klaim produk ini adalah “Formula yang tidak berminyak”, jadi saya sempat punya ekspektasi yang cukup tinggi bahwa produk ini akan bersahabat dengan kulit saya yang berminyak. Saat produk dikeluarkan, kedua krim langsung nge-blend jadi satu. Formulanya memang terasa ringan, namun saat diaplikasikan ke wajah, krim ini sedikit berminyak, membuat kulit jadi terasa licin dan sedikit lengket. Tapi sensasi lengket itu akan berangsur hilang setelah didiamkan kurang lebih 3 menit sampai krim cukup meresap.

Image

Untuk ukuran moisturizer, menurut saya krim ini termasuk agak lama diserap oleh kulit. Sebaiknya produk ini juga digunakan terpisah dengan make-up, karena saat digunakan secara bersamaan, make-up menjadi kurang tahan lama dan wajah cepat berminyak. Mungkin lebih cocok untuk jenis kulit normal/kering. Namun setelah beberapa kali menggunakan produk ini terpisah dari make-up, saya merasakan adanya perubahan, terutama pada tekstur kulit yang semakin halus dan kenyal, kulit lebih cerah, serta pori-pori yang sedikit mengecil. Pastinya nggak bikin skin break-out sama sekali. πŸ™‚

Pros: formulanya unik; 2 krim dalam satu botol, mengandung SPF 15, efektif melawan tanda-tanda penuaan dalam waktu yang cukup singkat, kemasan travel-friendly dan hygienis.

Cons: Ada sensasi lengket dan berminyak setelah pemakaian, kurang cocok untuk kulit berminyak, kurang cocok digunakan bersamaan dengan make-up, lama diserap oleh kulit

Review ini juga bisa dibaca di website YukCoba.In , isi formulirnya untuk mencoba banyak produk gratis lainnya! πŸ˜€