L’OCCITANE Mini Haul – FREEBIES ALERT!!!

Siapa sih yang nggak doyan freebies alias gratisan? apapun itu bentuknya dari free sample, hadiah kuis, giveaway, dll, yang namanya gratisan itu selalu susah untuk ditolak, apalagi buat yang punya mental gratisan kayak saya! LOL. Kalau gratisannya dari produk skin care atau kosmetik branded? Wuihhh…makin nggak bisa ditolak pastinya, seperti mini freebies yang baru aja saya dapat dari L’OCCITANE. *dance* 😀

Image

Dalam rangka merayakan 20 tahun Shea Butter Hand Cream, yang menjadi salah satu produk terlarisnya. (Claimed sold 1 pc every 3 seconds, worldwide! WOW!). L’OCCITANE  membagikan mini Shea Butter Hand Cream secara GRATIS…TISSS…TISSS! Tanpa syarat/disertai pembelian apapun. Saya nggak sengaja nemu promonya pas lagi nge-Youtube, ehhh di sisi kanan ada iklan L’OCCITANE bagi-bagi hand cream gratis, langsung nggak pake lama saya klik! Terus terang sebelum ini saya belum pernah beli produk L’OCCITANE, soalnya suka mabok duluan kalo liat price tags pas masuk butiknya. LOL. Caranya juga gampang banget, dengan kita meng-klik link ini, atau bisa via Facebook app dari Fanpage L’OCCITANE en Provence, nanti akan keluar form di mana kita bisa mengisi seluruh data-data kita (termasuk alamat e-mail kita), kemudian langsung klik submit deh! Setelah itu secara otomatis akan ada e-mail berisi voucher yang bisa kita tukar di butik L’OCCITANE tertentu. Jangan lupa voucher-nya di print yaa, tanpa itu kita nggak bisa claim freebies-nya! 😉

Ternyata freebies yang bisa kita dapatkan nggak cuma mini Shea Butter Hand Cream aja lho, tapi apabila kita melakukan transaksi belanja berapapun itu jumlahnya, kita akan mendapat tambahan freebies mini Rose 4 Reines Hand Cream dan Brightening Sample Kit. Kebetulan saya nambah belanja Fleur de Cherisier Hand Cream, yang wanginya emang saya sukaaaa banget! (I’m Cherry Blossom scent maniac!) Jadi saya juga bisa claim freebies lainnya. Lumayan pulang-pulang bawa 3 macam hand cream dengan wewangian yang berbeda (dan enak semua!!!). Tapi kalau emang lagi bokek atau nggak pengen belanja juga nggak apa-apa, tadi freebies-nya cuma satu item….hohoho. Oh iya, semua produk akan saya review di postingan yang terpisah. Tentunya kamu masih bisa mengisi form sampai tanggal 24 Februari 2014, dan penukaran voucher masih sampai 28 Februari 2014 – selama persediaan masih ada…soooo….BURUAN!!! 😀

[Tutorial] DIY Home Made Matcha Lemon Milk – 2 way Face Mask

Seperti yang saya pernah bilang di beberapa postingan sebelumnya, skin care routine favorite saya adalah maskeran. Karena maskeran itu selalu bisa bikin saya rileks, apalagi kalo dibawa merem gitu dan kebetulan aroma maskernya yahud banget, makin betah deh, kadang sengaja dilama-lamain buat nggak bilas. Hihi 😛 Tapi saat ini saya lagi berada dalam satu titik dimana saya mulai bosan dengan aneka masker yang dijual di pasaran baik bentuk serbuk/pasta.

Saat ini sudah banyak home made masker dengan embel-embel memakai bahan baku “organik” yang dikemas dalam jar selai lucu-lucu dan dijual bebas di online shop dengan harga 80-100 ribu/jar (duh! mahal di bahan bakunya mungkin ya?). Variannya dari produsen satu dan lainnya mirip-mirip, ada milk/green tea, strawberry milkshake, carrot, tomato, lemon, gitu-gitu semua. Tapi kan kita nggak ngerti juga ya itu bener-bener organik atau nggak? No. BPOM juga belum ada. Karena itu saya otak-atik sendiri resep home made masker yang lagi heitsss itu (saya belom pernah beli sih…jadi di kira-kira aja) Kali ini yang saya share adalah DIY masker matcha/green tea milk, yang kebetulan saya paling suka baunya. Cuss kita langsung ke pictorial-nya! 😀

 2014-02-20-17-01-13_deco

1. Siapkan bahan & alat: 1 sachet matcha milk instant (saya pakai merk Allure*), 1/2 buah lemon, rose water (air mawar), kuas, mangkok, sendok makan.

2. Takar 1 sdm matcha milk, tuang ke dalam mangkok.

3. Tambahkan kurang lebih 1/2 sdm air mawar.

4. Tambahkan kurang lebih 1/2 perasan lemon (buat yang punya jerawat mateng, bisa skip aja air lemonnya, takut perih. Air mawarnya aja jadikan 1 sdm)

5. Aduk rata campuran matcha milk, air mawar, & lemon.

6. Pulaskan campuran matcha milk, air mawar, & lemon ke seluruh wajah. Hindari sekitar mata, karena maskernya rawan netes, Diamkan kurang lebih 10-15 menit.

7. Setelah masker didiamkan, takar kembali kurang lebih 1/2 sdm matcha milk.

8. Gunakan 3 jari (telunjuk, tengah, manis) untuk mengambil matcha milk yang telah ditakar.

9. Gunakan matcha milk sebagai scrub, pijat wajah menggunakan 3 jari dengan gerakan memutar ke arah luar selama kurang lebih 3 menit. Lalu bilas sampai bersih.

Selamat mencoba! 😀

Saya pakai ini seminggu sekali, ampuh banget bikin kulit jadi kenyal dan cerah (bukan putih, tapi cerah alias nggak kusem). 😉

*brand Allure bisa dibeli di Alfamidi, dengan harga kurang dari Rp. 10.000/2 sachets.

[Review] MAKE OVER Corrective Base Make Up: Greenish & Ultra Cover Liquid Matt Foundation: Beige Blast

Hallo Hallo… 😀

Berhubung saya lagi dalam masa spending ban untuk decorative make-up, mulai sekarang sama bakal review lebih sering tentang complexion yaa. Kebetulan kali ini yang bakal saya review adalah salah satu produk lokal yang kualitasnya superb banget dan gak kalah sama high-end kosmetik import. Namaa brand-nya adalah MAKE OVER, udah pernah denger? Udah ada pernah pakai? Cusss, langsung aja yuk dimulai review-nya! 😛

Image

Saya akan mereview 2 produk sekaligus dari MAKE OVER, yaitu MAKE OVER Corrective Base Make Up: Greenish & Ultra Cover Liquid Matt Foundation: Beige Blast. Pertama kali “kenal” sama brand MAKE OVER ini sekitar pertengahan 2012, waktu itu ceritanya lagi ada konser salah satu choir di Surabaya, dan MAKE OVER jadi sponsor untuk make-up nya. Pertama kali ngelihat sih rada nggak “ngeuh” kalo ini produk lokal ya, abisnya packaging-nya kelihatan simple, elegan, dan professional banget mirip produk impor. Ternyata setelah saya baca brosurnya, brand ini masih satu pabrik sama Wardah. 🙂

Image

Produk pertama yang akan saya review adalah MAKE OVER Ultra Cover Liquid Matt Foundation: Beige Blast. Ceritanya saya emang lagi cari liquid foundation yang bisa memberi kesan matte, (karena kulit saya superrrr berminyak, dan selalu sukses bikin foundation luntur dalam waktu kurang dari 1 jam! 😦 ) dengan harga yang terjangkau, setelah googling review sana-sini banyak yang rekomen matt liquid foundation dari MAKE OVER ini.

Untuk shade-nya saya pilih Beige Blast, yang kebetulan paling masuk sama kulit yang berwarna sawo kematengan ini hohoho. Pernah baca di manaaa gitu, kalo pilih shade foundie emang harus yang 1 tingkat lebih gelap dari warna kulit kita biar hasilnya natural dan nggal “pektay”. 😛 Jujur agak rempong buat saya cari shade yang cocok buat kulit saya, apalagi kalo brand luar ya, selalu keputihan jatohnya, walau sudah pilih shade yang paling gelap sekalipun.

Image

Tekstur liquid foundation ini bisa dibilang ringaaaan banget seperti pakai pelembab, dan gampang banget di blend baik dengan menggunakan jari, brush, atau blender sponge. Hasilnya? Bisa dibilang nggak 100% matte yang powdery gitu, tapi lebih ke velvety-finish (kandungan soft focus agent-nya efektif menyamarkan pori-pori wajah yang gede lho!), tapi nggak mengkilap. Itu sih yang penting, nggak mengkilap dan nggak luntur kena minyak! 😀 Foundation ini bisa bertahan seharian di muka saya setelah di set dengan loose powder. Tentunya ada rahasianya (halah!), dibalik foundation yang bisa bertahan lama diwajah kita. Mau tau? yuk langsung aja ke review produk yang kedua. 😉

Image

Produk kedua yang saya review kali ini adalah, MAKE OVER Corrective Base Make Up: Greenish. Untuk Corrective Base Make Up ini, MAKE OVER punya 2 varian, yaitu Greenish (hijau) dan Cyanite (ungu). Fungsinya berbeda untuk tiap warna, yang Greenish cocok untuk kulit kemerahan, yang Cyanite cocok untuk memberi efek cerah pada kulit kusam yang cenderung gelap. Kulit saya sebenernya punya neutral under-tone, tapi ada kombinasi kusem dan kemerahan karena acne-prone juga *sigh*. Sama beauty advisor-nya disaranin beli dua-duanya (pinterrr ngerayu-nya haha) Tapi  akhirnya jadilah saya memilih yang hijau.

Image

Fungsi Corrective Base Make-Up ini memang untuk mengurangi kemerahan di kulit (selengkapnya bisa dibaca di postingan saya yang ini) dan juga menetralisir red-pink undertone di foundation. Jadi selain fungsinya sebagai “base-coat” kulit kita dan bikin foundation lebih nempel, Corrective Base Make Up ini juga bikin hasil akhir foundation makin flawless, natural dan warnanya lebih nyatu sama kulit kita. Teksturnya yang ringan dan sejuk di kulit, bikin kita nggak ngerasa berat walau pakai make-up berlapis-lapis, selain itu bisa jadi pengganti moisturizer juga, jadi kalau pakai produk ini, nggak perlu lagi pakai pelembab sebelumnya. 🙂

Image

(Swatch MAKE OVER Corrective Base Make Up dan Ultra Cover Liquid Matt Foundation)

Image

Dari foto di atas bisa dilihat, kalau perpaduan antara MAKE OVER Corrective Base Make Up: Greenish dan Ultra Cover Liquid Matte Foundation: Beige Blast bikin hasil akhir foundation lebih natural dan warnanya lebih menyatu dengan kulit, dan pastinya lebih tahan lama. 🙂

Pros: Kedua produk formula-nya ringan, nggak bikin skin break out. Shades-nya juga friendly untuk kulit wanita Indonesia. Affordable price. 😉

Cons: Untuk Foundation-nya kurang nampol aja sih formula matte & oil control-nya, karena saya masih ngerasa minyakan setelah kurang lebih satu jam pemakaian. Tapi tetep oke kok, it’s not a major problem since foundation-nya nggak luntur & nggak bikin belang+belepotan. 😀

That’s all for today, Ladies! Saya balik lagi besok dengan review produk complexion lainnya…banyak produk yang sudah antre buat di-review nih gegara saya kebanyakn absen nge-blog lately.

See ya! 😀

[Review] Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade : Ebony

anastasia-dipbrow-pomade-ebony-02

Hello Sunshine! 😀

What’s up?  It’s only 3 days countdown to Valentine’s Day. Have you already prepare something special for your Valentine’s date with your loved one? Any special dress, perhaps? Or maybe just give a statement with your make-up? Why not give your brow a new look? so you will look different and special in Valentine’s day since brow is the frame of your face and the essential part of your make-up.

Today’s review is about the latest product from Anastasia Beverly Hills that launched just a month ago. Please welcome… *drum rolls* Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade in Ebony. We all know that this product got many good reviews from many beauty bloggers, and nowadays this product is kinda hard to find and sold out everywhere. Well, it’s not a surprise I guess, since Anastasia Beverly Hills well known with the award winning brow products. 😉

Image

 This product came in 5 shades; Blonde, Auburn, Chocolate, Dark Brown, and Ebony, and I purchased the Ebony, the shade which is pretty much closer to my natural hair color. Ebony ain’t a true black, but more like ashy dark with cool undertoned brown. It’s very suitable for Asian with natural dark brown/black hair like me. Actually I wanted to buy Auburn, Chocolate, Dark Brown, and Ebony (all shades, except Blonde), cause I really like to change my hair color frequently, so I can mix and match this product with my current hair color. But since this product is super pricey, (especially here!!!) …let’s just try 1 shade and see how impressive is this product. 😀

anastasia-dipbrow-pomade-ebony-01

Product’s claim: “Waterproof brow color ideal for sculpting, defining, and carving perfectly precise brows that wont fade, smudge-free, creamy formula, glides on skin and adheres to hair. Must have for oily skin and humid climates. Tighten cap to prevent drying.”

When  I read this product’s claim, I instantly knew that this product would be puuuuurrrrrrfect and I think this product made for me. I DO have a combination skin with the extremely oily T-zone. And I DO live in a country with very very humid climates, which is always give me trouble with smudged eyebrow daily, and I have to re-apply again and again eyebrow pencil/brow powder every few hours because of my oily forehead and the hot weather that always made me sweat easily!

Image

 The first time I gave it a try, I’m very impressed. It has even more soft creamy texture than gel eyeliner, but has the same rich and intense color. It glides smoothly and very easy to work with even with unbranded angled eyeliner/brow brush. The color payoff, just lightly dip with the tip of your angled brow brush, and build the color intensity as you desire. This product also quick dry, so its also suitable to use daily or when you’re in a hurry. But don’t worry, even it has quick dry formula, you’ll still can build your brow shape and color. And I did some waterproof and smudge test…let’s see how’s the result! 😀

CIMG4491

1. This product is waterproof, oil-proof, and also sweat-proof. Believe me this product won’t ruined easily by liquid.

2. This product also smudge-free, the 2nd pick, I brutally (I really mean it!) rubbed the heart shape I made with the product, but this product just amazingly going nowhere. You can see a little smudge, but that’s not gonna happened if you just wipe your forehead with paper towel or blotting oil paper/film.

3. This product needs special waterproof eye make-up remover to remove this product completely from your brow. Without special make-up remover, this products will lasts for whole day. Now I don’t need to re-apply this product over and over again cause now my brows always stay in shape and place. 😉

anastasia-dipbrow-pomade-ebony

This is how  Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade in Ebony looks on my brows (please excuse my bare eyes! 😛 ). Looks very dark and intense, but perfectly adheres to my sparse brow hair and made it looks bolder. I’ll post a tutorial with this product later, ok? BTW, since this product already became my HG brow product, I won’t change my hair into a lighter shades, ’cause it will looks weird if I wear this dark or bolder color for my eyebrow with lighter hair color. I will finish this 1st jar, then try to repurchase the other shades. Darn you, ABH…why should be this expensive?! Hahahaha

Pros: All mentioned in product’s claim are so true! No lie! 😀

Cons: So damn pricey and sold out all shades almost everywhere… >.<

Repurchase??? HECK YEAH!!! The Chocolate shade is already on my wishlist!

So, are you ready to have a perfect eyebrow in Valentine’s Day? 🙂

[Review] Maybelline Instant Age Rewind Treatment Concealer : Medium

Image

Hey pretties! 😉

When did the first time you notice that you have already some fine lines and wrinkles around your eyes? And when was the first time you found it very disturbing? Well, I felt that lately. When I looked into mirror and noticed my under-eyes area, I was like “OMG…I’m growing old!!!” And I know that these fine lines will get even more and more visible day by day. I never really care about anti-aging products or any concealer for under-eye area before…but now I just can’t live without it! 😦

Image

This is the very first concealer I bought, it’s Maybelline Instant Age Rewind Treatment Concealer. I bought this online and I chosen the Medium shade cause I think it will suits my skin well, but after this product arrived and gave it a try…pfff, the shade is way too light for my skin, and was like less yellow base color. The first interesting thing  I noticed about this product is the dome-shaped sponge applicator tip. Just spin the red thing (this is the dispenser) under the applicator and the concealer will comes out of the sponge. But you need to be careful, cause the concealer tend to comes out too much! >.<

Image

Another thing I dislike from this product is that the applicator doesn’t work properly, can’t spread or blend evenly, and the product also comes out more and more and out of our control! Still need a helping hand of concealer brush of course. I also concern about the bacteria that might grow in the applicator sponge since it’s always wet, even the sponge formulated with anti-bacteria. Okay, now let’s jump to the swatch, and let’s see the Goji Berry extract+Haloxyl will really reduce puffiness, dark circle and fine lines, since it has “treatment” formula! 😀

Image

(Maybelline Instant Age Rewind Treatment Concealer in Medium – heavily swatched)

Image

( way toooooo light for my skin! :((((((( )

You can see from the picture above that the concealer has matte and powdery finish. It would be perfect for my oily-combination skin I guess if only I choose the right shade. This product also has great staying power, and will lasts for the whole day without creasing, or become cakey. It also reduced my puffiness and conceal dark circle also fine lines.

Pros: matte-finish, long lasting, can reduce puffiness and conceal dark circle.

Cons: pricey!, the applicator is also useless and can’t dispense the product properly. 😦

Okay girls, that’s for today. What’s your current favorite under-eye concealer product? 😀

[Review] Urban Decay Skull Shadow Box

Hello hello…

I’m back with another eyeshadow review (again??? *sigh*). And this is another preloved item I bought last month. I’m so excited, ’cause this is the very 1st original Urban Decay‘s palette that I bought, I used to have the premium replica of NAKED and NAKED 2 because I was just curious how they look on my skin. This product called Urban Decay Skull Shadow Box, the retail price was about $36 (exclude shipping fee from US), but I bought this as preloved item but still in an excellent condition (barely use/swatch) with only $18. 😀

Image

 Urban Decay is a well known high end make-up line that already have many best selling palettes and have amazingly super pigmented formula for eyeshadows. The packaging of UD’s palettes also always this gorgeous, and always have touch of purple (except NAKED series). This shadow box came with silver metallic sturdy card box with magnetic closure and has fibery texture on its surface, and embellished with skull decoration in lilac color. I really like the packaging ’cause it’s kind of very modern and edgy. 😉

Image

 This shadow box contains 9 best selling eyeshadows color from UD, all are glittery and shimmery finish,  and one of them already discontinued. The name of each shadow written below shadows pan but too bad it’s hardly captured by camera. On the 1st row (left to right): Cherry, Midnight Cowboy Rides Again, Grifter. On 2nd row: Vert (discontinued), Oil Slick, Shattered. And on the 3rd row: Blunt, Chopper, Twice Baked. 

Image

Here’s how it swatched on my hand, as you can see the Midnight Cowboy Rides Again is hardly to swatch and with major flakey glitter problem which I really can’t stand! I may say, this shade I dislike most, ’cause the glitter just fall out everywhere. It’s also happened to Oil Slick, its hardly swatch ’cause the texture is very matte and dry even it doesn’t contain tons of glitter like Midnight Cowboy Rides Again. I have no problem with the rest shadows ’cause they all have buttery texture and showed pretty nice on my skin. Vert and Shattered has a little hint of gold sheen which I really like…and of course all those neutral shades in the 3rd row, Blunt, Chopper, and Twice Baked are very wearable for daily make-up.

Image

All shades above were swatched without primer, and too bad almost all won’t lasts longer than 1 hour before they’re completely disappear. 😦 They’ll be easily gone even with only a gentle smudge. All of them really need a helping hand of eye base/primer/UDPP for maximum result.

Pros: All best selling colors combination in 1 compact palette, pigmented, love the packaging!

Cons: still need a helping hand of eye primer, some shades contains tons of glitter with major fall out problem.

See ya later folks! 🙂

[Review] Ben Nye Luxury Powder Banana & [FOTD] Re-creating Kim K. – look

Hey hey, Ladies!

How’s your Monday going? Today I’ll review about another famous product, which many beauty blogger already reviewed it, but I just got the chance to try the product by now. This product became popular ’cause Kim Kardashian’s make-up artist used this to contour and set her complexion. I think this is why so many people want to give this product a try and see how this product works on their skin…I mean, who doesn’t want flawless make-up finish like Kim K? or who doesn’t want to put their make-up in the same level as Kim K? 😀

Image

It’s Ben Nye Luxury Powder Banana. Well, actually Ben Nye have more shades of these luxury powder series like Neutral, Cameo, Buff, and many more, but the most popular one is Banana, ’cause Kim K’s make-up artist put Banana to set her concealer and use as highlight. Banana is a shade with dominant yellow base, I thought the coverage would be as yellow as the powder I see in the jar, but after I gave this product a try, the coverage is kind of sheer (still have a little hint of yellow, but almost translucent…suits all skin color!) and effortlessly blends with your foundation or concealer.

Image

Too bad this product came with very bulky packaging and not travel friendly. 1.5 & 3.0 oz sifter jar, even the 1.5 oz still way to bulky and the holes on the sifter are too big and will makes the product come out of the jar easily. So, for more practical use, I always transfer this product into a smaller powder jar. 🙂

Image

Even this product has kind of sheer coverage, but once it completely blended with your make-up base, it will give superrrrrrr matte finish and have great staying power. Since this product is pricey (oops! :p ), I use this product only to set complexion under eyes and T-zone. I’m so impressed with the oil control formula on those spots. Just put a little amount of powder and use stipple blush to apply for super matte and flawless finish. 🙂

With this product I also tried to re-creating Kim K. look…LOL! (Mirror, please?! :p ), I know I can’t be like her. To create the smokey eyes, I need to even my skin around/under eyes out, so I put concealer and set it with Ben Nye Luxury Powder Banana. But, why should re-creating  Kim K. look?  Well, this product became popular because of her, so why not? Her make-up is always that perfect with sexy tan skin, smokey eyes, and nude sensual lips. I mean like every guys out there crazy over her, maybe not her make-up but her body, but who doesn’t want to have perfect make-up like her in every occasions? So with this product, we can have the Kim-K look anytime! 😀

 IMG_20140202_140412

(feel free to laugh or even puke! :)))) )

Pros: Great oil control formula, matte finish, and suits all skin color, fragrance free.

Cons: Damn pricey!!! Contains 3 types of paraben, (but if Kim is okay with that, why should we care? LOL), I wish this product have more subtle coverage.

Have you tried any Ben Nye Luxury Powder, Ladies? 😉